szukaj ponownie 2013-06-03 / Nowości

Legia Warszawa w ostatnim meczu sezonu 2012/2013 rozgromiła ustępującego mistrza Śląsk Wrocław 5:0. Trzy gole strzelił Marek Saganowski, a po jednej bramce zdobyli Miroslav Radović i Michał Kucharczyk. Legioniści w efektowny sposób potwierdzili, że są najlepszym zespołem w Polsce.

- Wszystko się fajnie ułożyło. Czuliśmy niedosyt po porażce w finałowym meczu rewanżowym o Puchar Polski. Chcieliśmy grać z kontry ze Śląskiem, który musiał tutaj wygrać. Dzisiaj drużyna zagrała z czystą głową i bez presji. Powoli do nas dociera fakt, że jesteśmy mistrzami Polski. Patrząc na trybuny muszę powiedzieć, że to zaszczyt i przyjemność gry dla takich kibiców. Warto wygrywać i ciężko pracować dla takich chwil - powiedział po meczu trener Legii Jan Urban.

Legia kończy ten sezon z dubletem, ponieważ 8 maja zespół z Łazienkowskiej zdobył również Puchar Polski. To piąte takie osiągnięcie w historii warszawskiego klubu i pierwsze od 10 lat (w 2003 roku po mistrzostwo i puchar sięgnęła Wisła Kraków) w polskim futbolu. Legia odzyskała tytuł mistrzowski po siedmiu latach przerwy.

Download Video: MP4,

Kontakt: Legia Warszawa S.A.
Telefon:: +48 22 3182000
e-mail: info@legia.com