szukaj ponownie 2014-11-06 / Komunikaty prasowe

Zgodnie z komunikatem ogłoszonym podczas konferencji nt. wyników finansowych TVN w dniu 13 lutego 2014 r., wg którego TVN zamierza w bieżącym roku wykorzystać kwotę nieprzekraczającą 60 milionów Euro na częściowy wcześniejszy wykup swoich obligacji 7,875% Senior Notes z terminem zapadalności w 2018 r., oraz po udanej realizacji pierwszego etapu skupu i umorzenia tych obligacji o wartości nominalnej netto 33 milionów Euro w marcu b.r., TVN uruchamia drugą transzę wykupu o wartości nominalnej netto 22 milionów Euro.

Na tej podstawie, TVN Finance Corporation III AB, spółka zależna TVN S.A., opublikuje dziś zawiadomienie o umorzeniu dla posiadaczy obligacji 7,875% Senior Notes z terminem zapadalności w 2018 r. Obligacje o wartości nominalnej netto 22 milionów Euro zostaną umorzone w dniu 8 grudnia 2014 r. po cenie 103,938% plus naliczone ale niezapłacone odsetki. Datą ustalenia praw do wykupu obligacji jest 6 listopada 2014 r.